bir sürü haller içinde...

31 Aralık 2013 Salı

obur tosbağ

Hiçbir zaman iştahsız bir çocuk olmadı Ulaş (şükür ki) zaman zaman cinlerimi tepeme çıkaran yemek saatleri yaşasak da genel olarak yiyen, beğenmese de fazlaca arıza çıkarmayan bir çocuk-tur... Burçlar mevzusuna bi burda inandım, bir boğa olarak nasıl gırtlağına düşkün..

Ama sevdikleri/sevmedikleri, tercihleri, olmasa daha iyi olur'ları var tabi.. İlerde bu olmasa daha iyi olur'ların olmasınnnn'a dönüşmesi konusunda endişeler taşısam da, böyle olmaması için çeşitli taktiksel çalışmalar içindeyim..

Neyse Ulaş'ın favorileri listesinde PİZZA açık ara farkla en üstte..



Pizzayı ne kadan çok sevdiğini ilk tattırdığımız anda fark etsek de; bu kadar çok olduğunu anlayamamıştık.. Tv'de pizza reklamı çıktığında ağzını şapırdattığını görünce, özledin mi pizzayı, hafta sonu yeriz şeklinde bir cümle kurduğum da sevinç çığlıkları atması bile o kadar etkilememişti bizi..

Zil çaldı, pizza geldi.. Ulaş evin içinde dört dönüyor.. ben ayranı getirmeye mutfağa gittim, Önder pizzayı açtı.. Ulaş yerinde duramıyor, Önder oğlum sıcak diyor ama..Ulaş'ı her defasında durduran bu uyarı bile işe yaramıyor.. Sıcak pizzaya yumuluyor..

Odaya girdiğimde manzara şöyle: Ulaş'ın elinde pizza, gömülmüş, üstünü yiyor. Beni fark edince eliyle "nefis" işareti yapıyor ama gözü dönmüş resmen. Üstelik bu nefis hareketini yaptırmayı başaramamıştık kendisine. Yemek nasıl olmuş diye sorsak bile yapmıyordu. Bu sefer sormamıştık bile.. Arada pizza dilimini bırakıp ayrandan içiyor sonra pizzaya devam.. Tarzı da var.. Önce üstünü yiyor, sonra hamurunu.. 1,5 dilim pizza yedi (arada benim ağzına tıkıştırdığım tavuklar olmasa daha da yerdi) hala poşeti gösteriyor.. Kalmadı dediğim halde :)) Ulaş'la geçen yaklaşık 20 ay içinde bu kadar keyifle ve iştahla bir şey yediğini görmemiştim.. Dediğim gibi iştahsız bir çocuk da değildir :) Şaşkınlıktan ve gülmekten fotoğraf çekmek bile aklımıza gelmedi. Bir daha ki sefere işallah..

Listenin ikinci sırasında pilav geliyor.. Pek çok çocuğun aksine makarna değil.. kuskus ve erişte de bir nebze ama makarnayı o kadar sevmiyor (dayısına çekmiş oğlan, o da küçükken pilavcıydı, kuskusa bile kuskus pilavı derdi :) Pirinçleri elleri ile toplayıp yiyor, kaşık ve çatal için sabrı yok :)

Köfte de sevdiklerinden ama anneanne yapımı olacak..

Sebzeleri yiyor, ıspanak ve pırasayı oldukça seviyor, sevmediği meyve yok.. Da da diye dolanıyor narı görünce.. Yoğurda bayılıyor.. Süt, ayran, meyve suyu ver gitsin.. (sevmediği içecek de yok tosbağnın)

Omleti katı yumurtaya tercih ediyor.. Katı yumurtada arıza çıkardığı oluyor zaman zaman.. Beyaz peynirde de öyle, ama tel peyniri çok seviyor..

Anasının oğlu tabiki tatlıcı.. Çikolata vermeyeyim dedikçe daha çok düşüyor.. Günde bir parça yiyor sonuçta.. Yalana yalana :))

İşte böyle bizim tospiğin oburlukları..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...