bir sürü haller içinde...

30 Ekim 2012 Salı

5 ay bitti yavhu


5 ay da bitti.

Bazen çok daha fazla olmuş gibi geliyor. Meğer ne çabuk büyüyormuş velet dediğin. Oysa daha dün gibi fareden hallice bir yaratığı kucağıma koydukları. Şimdi kucaklardan taşıyor. :))

Ulaş artık fena sosyal bir çocuk. Çevresi ile etkileşimde. Değişiyor, değiştiriyor. Bilinçle.


Oyun oynuyor örneğin. Önder yüzünü kapıyor mendille, bizim sıpa gülerek bekliyor almasını. Zaman uzarsa kendi çekip mendili yanyan bakıyor. Önder'e bakıp gülüyor, oyun oynasın onunla diye.

Oyuncaklarını, memesini yere atıyor, peşinden bakıyor. Alıp vermezsek bağırarak tepki veriyor.

Herkes sevecek, gülecek beyimize. Hastanede sıra beklerken kadının biri yanımızda bakmıyor Ulaş'a. Gözü kadında gülüyor, bağırıyor.

Artık kendi başına oturuyor. Yatarken beline kadar doğruluyor. Burnu tıkalı uyku sersemi doğrulmaya çalışıyor yavrucum.

Henüz babıldama yok ama, dudak hareketleri tam gaz. Şimdi yeni icadı "pırttttlama". Pırtlatarak memeyi atıyor, tükürük saçıyor.

İsteklerini çok net ifade ediyor. Örneğin emmesine az zaman kalmış, emzirsem mi diye düşünüyorum, kucağımda, memeye hamle yapıyor, kapalıysa yaygara, eliyle tişörtümü çekiştiriyor.

Bu ayki kontroldeki kriz noktamız kafa çapı. Normal sınırlar içinde olsa da, küçük bir kafası var. Sürekli kontrol edilecek. Gerçi Güzen Teyze "bunun dayısı da böyleydi" diyerek içime su serpti yine, ama bkz: paranoyaklaştıramadıklarımızdan mısınız?

Kilo: 7300gr
Boy: 65cm

Büyüyor tosbağ. Büyüyor, büyütüyor. Değişiyor, değiştiriyor.

Ben henüz işe başlamamanın tadıyla 7/24 yanında izliyorum bu süreci. Yorucu, eğlenceli. Bir yudum nefes için yalvarıyorum bazen. Ama kahkahalarla gülen bu dişsiz surat alıveriyor tüm stresi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...