bir sürü haller içinde...

23 Mayıs 2014 Cuma

doğum günü ulaşı

Ne yalan söyleyeyim bu sene geçen seneki kadar hazırlanamadım Ulaş'ın doğum gün için. Geçen yıldan kalan süsleri kullanmak konusunda zaten kararlıydım (gerçi yine de bir miktar araştırma yaptım, konsepte uygun süsler için). Ulaş'ın sevdiklerinden gitme konusunda da geçen yıldan deneyimliydim. Bu sene konsept Ulaş'ın en sevdiği oyuncağı olan lego idi. Pasta ve hediyelikleri bu yönde tasarladık.

Hediyelik olarak Önder'in son anda aklına gelen rozetleri verdik misafirlere..

Pasta da fazla araştırmaya gerek duymadan en basit en sade şekliyle legolu ve çilekli olarak yapıldı Yılmaz
Usta tarafından... Kendisi bir güzellik de anneye yaparak anneler günü hediyesi olarak bir kolye getirmiş sağolsun :))


Pastanın lezzeti bir yana Ulaş'ın pastayı görünce verdiği tepkiler bizi bitirdi... Gördüğü her mumu üflemeye can atan oğlum pastaya o kadar hayran kaldı ki, ellerini ve gözlerini ondan ayıramadı, mumu üflemeyi unuttu. Israrlarımız sonucu bizi kırmamak için kerhen üflemeler yapsa da asıl hedefi pastanın üzerindeki legoları almaktı :))

Kurabiyeler de yine Nihal'den sağolsun minik bebeğine karşın bizi kırmadı yine enfes kurabiyelerinden yaptı :)) Ulaş'ı yine sevinçten çıldırtan legolu tasarımıyla :))



Hazırlıklar bir gece önceden başladı tabiki :)) Süslerin kesilmesi, düzenlenip yerleşmesi :))









Balonların şişirilmesi (bir gece önceden gelen canım kardeşim sağolsun :)

Mamaların hazırlanması :) (hepsi değil tabiki canım, bayatlama tehlikesi olanlar kaldı son geceye :)

Menü kek, börek, kısır, yaprak sarması, kanepe, kurabiye, amerikan salatası ve pastadan oluşuyordu..


Ulaş ve arkadaşları bu defa beraberce oyunlar oynamayı başardılar :) Kimi arızalara karşın oldukça eğlendirdiler bizi..

Önder'in bir gece önceden Ulaş'la oyuncaklarını arkadaşları ile paylaşması üzerine yaptığı konuşma oldukça işe yaradı. Tospik arkadaşlarını görür görmez elindekileri vermeye başladı. Tabi yeni gelmiş hediyeler için aynı hevesi göstermedi :)) Arada paylaşılamayan oyuncaklar için çığlıklar yankılandı ev içinde..

Ev demişken; bu sene doğum günü için bir yer ayarlamıştık.. Yan tarafında çocuk parkı da olan, açık havada yeşil bir kafede biz de çocuklar da daha rahat edecekti.. Lakin havanın muhalefeti vardı.. Koca kış yağmayan yağmurlar mayısta düşmeye karar verince biz de doğal koşullara uyarak yeniden evde kutlama yapmaya karar verdik.. Bu sebeple arızalar biraz daha fazla çözmesi de biraz daha güç oldu.. Ancak yine de eğlenceli ve keyifli bir gün oldu hem bizim için hem de çocuklar için :)

PS: süsler ve fikirler için kaynakları geçen yıl yazmıştım. bu yılda aynı yerlerde ve pinterestte dolandım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...