bir sürü haller içinde...

16 Mayıs 2014 Cuma

2 yaş ulaşı ve işteöylebirşey

O kadar zor geliyor ki bu gündemde bir şeyler yazmak..

Bu ülke tam bir Lynch filmi.. Öyle kaotik, öyle pesimistik, öyle şizofrenik ki..

Bilim adamlarının çaresiz kaldığı, sosyolojinin, siyaset biliminin, psikolojinin çözüm üretemediği bir toplum, bir düzen-sizlik.. Her şey içiçe ve hiçbir şey tam değil.. Parçalardan anlam çıkarmaya çalışıyoruz.. Bütün kayıp.. Doğru açıyı bir türlü göremiyoruz..

Evler babasız kalırken, anneler evlatlarını, kadınlar kocalarını yitirirken kendi küçük dünyamızda küçük avuntular mı buluyoruz yoksa? Yoksa bunlar birilerimiz için çok mu büyükler? Kelebek için bir gün neyse o işte.. Aslında çok çok büyük bir dünya varken dışarda, biz deryadan habersiz balık gibi, kendi küçük evrenimizde yaşayıp gidiyoruz??

Bu aralar bizim evrende oldukça karışık.. Ulaş 2 yaşını bitirdi.. 2. doğumgününü yaşadı ömrünün.. Şu an ayrıntılar için yeterli zihinsel kapasitede olmasam da yakın gelecekte parti detayları konusunda yazacağım, ama şunu söyleyebilim ki bu sene (tabiki de) geçen seneden daha bilinçli ve eğlenceli oldu..





2 yaşındaki Ulaş neler yapar??

2 yaşındaki Ulaş, yatağında miyavlayıp bizim kendisini almamızı beklemez.. Sabah akşam demeden, anababamı korkuturum diye düşünmeden atlar gelir yanımıza, acıktıııı diye bağırıp terlikle vura vura kaldırır, (amacı vurmak değil canım, giy terliğini kalk yataktan diyor çocuk) isteklerini çok daha net ifade eder, diliyle anlatamadığını, eliyle ayağıyla çok güzel anlatır..

2 yaşındaki Ulaş'ın kelime hazinesi epey zenginleşmiştir.. Sevdiği meyvaların isimlerini söyler, hayvanların seslerini çıkarır, istediği kişiye seslenir, suyunu, yemeğini, kekini, çikolotasını, sakızını ister.. Zaman zaman 2 sözcüklü cümleler kurar..

2 yaşındaki Ulaş daireyi, A'yı, 1,2,3'ü tanır.. (4 ve 5 tam değil :) söylemeye çalışır (sesleri tam çıkaramasa da), oyun kurar devam ettirir, bizimle beraber oynar, pepee izler, tüm karakterlerin adlarını söyler..

Hala en çok pizzayı sever ama, favori rengi maviye dönmüştür. kaydırak en keyif aldığı oyun aletidir. zıplar, koşar, tırmanır, merdiven çıkar, takla atar.

2 yaşındaki Ulaş, 88 cm ve 13,2 kilodur. Her şeyi kendi yapmak ister. İlla bizim yaptıklarımızı yapmak ister. Giyimine kuşamına kendi karar verir. Bizim dediklerimizi yapmamaktan keyif alır. Ama bizimle birlikte bir şeyler yapmaktan daha çok keyif alır.. İsteklerini bize dayatmaya çalışır.. İnat eder.. Bazen ağlayarak, bazen şımararak üzerimizde tahakküm kurmaya çalışır.

2 yaşındaki Ulaş'la yaşam eğlenceli, maceralı ve yorucudur..

İyi ki de doğmuştur :)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...