bir sürü haller içinde...

23 Aralık 2014 Salı

bay beceppp

Bu aralar Ulaş'la fena takıldığımız bir program var.. Bay beceriklinin kamyonu.. Pepee mepe hepsinin pabucu dama, biz ailece dıy'cıymışız da haberimiz yokmuş.. :)) Bay becep aşağı, bay becep yukarı..

Bay becep boyaları alındı, iş kutusu edinildi ve başladık evde faaliyet çalışmalarına..

Şimdiiii... Şunu peşin peşin söyleyeyim.. Kaliteli zaman kavramının çıkış sebebi çocuğun yanında ne kadar durduğun değil ona değer verdiğini ne kadar hissettirdiğindir anlayışıdır.. Bunun bir yöntemi de birlikte bir şeyler üretmek olduğundan -ve pek tabi bu üretim duygusal olduğu kadar bilişsel ve motor gelişimine de katkı sunduğundan- ev içi aktivite/faaliyettir. Bu faaliyet işi çok komik bir mevzu bence.. Biz uzuuun zamandır evde boyama, resim, yazı, kalem-kağıt işleri yapıyoruz.. Ama olaya hiç çocukla kaliteli zaman olarak bakmadım, aklıma bile gelmedi.. Zira bence beraber oturup çizgi film izlemek bile kaliteli zaman olabilir..


Neyse, gelelim bay becep'e.. Öncelikle komik bir program.. Sonrasında da insana bir şeyler dayatmaktan çok fikir veriyor, bence.. Ulaş seyretmekten çok keyif alıyor.. Ben de.. Ufkumu açıyor resmen.. İleride Ulaş'a proje ödevlerinde nasıl daha yaratıcı olmaya teşvik edeceğimi nasıl dayatmadan yönlendirebileceğimi fark ettiriyor.. Bir de anaokulu açarsam neler yapabileceğimi ;)) Keşke tüm anaokulu öğretmenleri, kreş müdürleri falan izlese. Mesele daha çok resim, daha farklı görüntüler sunmak değil.. Çocuğu sürece nasıl dahil edebileceğin, çocuğun yaratıcı düşünmesini nasıl sağlayabileceğin, onları bir arada düşünüp, çalışıp üretmeye nasıl sevk edebileceğin.. vesaire, vesaire..Yani anne-babalara ve öğretmenlere de yönelik bir program..

İşte biz bunları izleyip izleyip; ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık.. Ulaş'ın çok hoşuna giden tüp boyalar (baybecepboya) ve tutkallardan aldık Biraz ondan esinlenerek, biraz da kafamıza göre takılarak evde faaliyet dönemini başlattık..

Ulaş bu anlamda zor bir çocuk.. En çok de benimle.. İlla kendi kafasındakini yapacak.. Yönlendirmesi biraz zor.. Hadi şöyle yapıştıralım, sen şunu boya falan pek dinlemiyor.. Ama işte bir süredir deniyoruz, uğraşıyoruz.. Biraz beraber, biraz ayrı ayrı bir şeyler üretiyoruz..

Bunlar da ürünlerimiz efenim :))



 Bunun ne olduğunu doğru bilene aynından bi' tane :))


Unutmayın sanat her yerde :)) 

2 yorum:

  1. önemli olan onu ne kadar mutlu ettiğindir bence.elbette çizgi film seyretmek bile kaliteli zamandır.hiç bir şey yapmadan onun yanında kalmak,sohbet etmek bile zamanı kaliteleştirebilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet katılıyorum. son zamanlarda bu kaliteli zaman kavramını evde elişi aktivitelerine indirgediler.. çocuğu ile evde elişleri yapmayanlar kötü anne dayatmasına getirdiler.. ondan sebep öncelikle kalite arayışımızdan çok keyif almamızı vurgulamak istedim :)) çok teşekkür ederim ilginize..

      Sil

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...