bir sürü haller içinde...

9 Haziran 2014 Pazartesi

maksimum kullanım

İtiraf ediyorum cimriyim.

Giyime kuşama çok büyük paralar vermekten hoşlanmadığım gibi sakla samanı gelir zamanı felsefesini de fena halde benimserim..

Hatta öylesine benimserim ki bir şeyi atmak benim için resmen işkencedir. Düzenli aralıklarla eşyaları çıkarır atılcaklar, verilcekler, geri sokulcaklar şeklinde yaptığım yığından en fazla bir kaç parça eksiği ile geri yerleşime dönerim.. Sanırım ilerleyen yıllarda bir çöp evde yaşayacam.. Üzerime olmayan eski kıyafetlerim.. Ya yeniden kilo alırsam diye bir yerlerde beklettiklerim, Hatta -hiç mi düşünmesek de- vermeye ve atmaya kıyamadığım kimi hamilelik giysilerim.. Her yer baza hepsi dolu.. Tık tık bitmiyor..

Ulaş'ın kıyafetlerinde de durum aynı.. Verdiklerim çok oldu özellikle ilk bebeklik giysilerinden ama anı diye sakladıklarım, beklesin sonra veririm dediklerim, verecek kimseyi bulamadığımdan dolapta beklettiklerim ve hatta küçüldüğünü (yok ya işin aslı O KADDAR küçüldüğünü) yeni fark ettiklerim.... Sürekli olarak birikip evi işgale kalkışıyorlar..

Ama işte dediğim gibi.. Sanki parmağımı atıyorum evden bir şey atarken.. Öylesine içim acıyor :))

Ayrıca geri dönüşüm, yeni kullanım, DIYYYYY diye bir şey var arkadaş.. Belki bir fikrim gelir dıyıveririm.. Beklesin :))

DIY konusundaki beceriksizliğimi ise göz ardı etmeyi tercih ediyorum.. insanın bu kadar keyif alacağı bir şeyde böylesine beceriksiz olması haksızlık bence :))

Neyse bu yazımda DIY kadar yaratıcılık ve beceri gerektirmeyen, çok daha basit, hatta doğanın kendiliğinden olmasına izin verdiği bir yeni kullanım alanından bahsetmek istiyorum.. :))

Eski pijama altları ve eşofmanların yaz dönemi kullanımından..

Bizim gibi belleri geniş lastikli olanlarından alırsanız bu zerzavatın, yazın karşınızda yepyeni ve şapşahe kapriler bulursunuz sevgili okuyucular.. Tek ihtiyacınız beklemek için sabır ve dolapta biraz yer :)) Zaten mini mini olan bu şeyler fazla yer kaplamadığından çok da düşünmeye gerek yok yani :)) Sistem şu yani: bir kış hafiften uzun, belindeki ipi çekerek falan büyükçenekten bir kullanım, yazında normal kullanım, ertesi kış dolapta bekletme (takribi süre 3-4 ay) ertesi yaz miss gibi bir kapri.. Böylece çocuğun yediği helal giydiği haram kavramına ve aile bütçesine ufak çaplı bir açıklık kazandırarak yeni bir kitap, ayakkabı vsye boşluk açılabilir.. Benden söylemesi :))

Lastik acıkın sıkıyorsa, ufak bir makas darbesi ile gevşetiledebilir.. Düşmüyorsa giysin arkadaş.. Mütamadiyen çamaşır yıkayıp ütü yapmaktan, yeni yeni tuvalet çalışmalarına başladığımız tosbağaya temiz kıyafet bulmaya çalışmaktan içime fenalık geldi zira.. :))

Bu tezimi bir de görselle süsleyerek, eşofman altından kapri yapımı projemi tüm dünyaya sunuyorum.. Hayırlı ve uğurlu olsun :))




Fotoda özellikle paçalara dikkat çekmek isterim..

Kim anlar arkadaş küçüklük (anneannemin tabiriyle) şortmanı olduğunu.. Yepisyeni kapri işte.. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...