bir sürü haller içinde...

14 Mart 2013 Perşembe

10.ay

10. ayı da bitti, Ulaş tosbağsının.




Bu ay doktorumuzun önerisi ile kan ve idrar tahlillerine bakıldı.

Sonuçlar çok iyi hatta kan şurubunu kestik :))

Amma velakin süreç biraz sıkıntılı oldu. Yolda uyuduğu için uyandırıp kan aldık mahmur tosbağdan. Tabi uyanıp elinin üzerine batan bir iğne hiç de keyifli değildi. Biraz ağladı ama iğne bitti- sorun bitti. Sevgili tospiğim huysuzluk yapmadı her zamanki gibi.

İdrar tahlili biraz daha uzun bir süre aldı. Önce çişini yapmadı. Altını açtığımızda üzerimiz yapmaktan keyif almasına karşın yapsın diye beklerken yapmamak sanırım her çocuğun huyu. İçirdiğim sular ve sütler neden o kadar uzun sürede çıktı anlamadım. Tabi benim de tecrübesizliğim nedeniyle; tam yapmışken ve ben tam kaba boşaltmak için uğraşırken kendisi tutup çıkardı poşeti. Her yerin çiş olmasının dışında bir de süreç yeniden başladı :)) Neyse sonunda idrarı da verebildik.

Bu ay 9,5 kilo olmuş tosbağ, boy ve kafa fazla büyümemiş ama bu aylarda büyüme hızının yavaşlaması normalmiş. Zaten ayına göre normal herşey :))

Bunun dışında dişleri ikiledi ve görünür hale geldi.

Sosyal becerilerde babası ile yarışır kıvamda. Herkes onunla ilgilenecek. Komşu masalar her oturduğumuz yerde bizimle diyalog halinde.

Ayakta durmak hala en büyük keyif artık ellerini bırakma hevesi de var.

Çatalını kendi tutup ağzına götürebiliyor. Balık, tavuk, peynir... Kendi yemeğe bayılıyor. Muzu biraz fazla sıkıp cılkını çıkarsa da kendi kendine yemekten o kadar keyif alıyor ki mümükün olan herşeyi veriyorum. Balığı çok sevdi. Levrek, somon denedi. Buharda pişmiş... Sayesinde biz de hafta da bir balık yiyoruz.

Konuşuyor.. Çok konuşuyor.. Bir de ne dediğini anlasak :))

Oyuncu... Fena halde oyuncu. Kendini ordan oraya atıp zıplamalar, yatağın yanından cöölemeler, herhangi bir şeyin üzerine tırmanıp patpat vurmalar, hoplama, zıplama, atlama... Aksiyon aksiyon aksiyon. Artık tak sesine hassasiyet geliştirdim, Eyvah düştü ...modunda irkiliyorum. Hakkını yemeyeyim kısa süreliğine de olsa da oyucukları ile oynama, kitap okuma, sayfa çevirme gibi daha sakin aktivitelerle de uğraşıyor.

Zaman geçiyor hızla.. Tosbağa yeni yeni icatlar yapıyor. Bazen Hayyam'a yapmak zorunda kaldığım gibi tüm kapıları kapayasım geliyor. O da yanlış gelmişti açıkçası, bu daha da yanlış... Ama sıpayı iki dakka gözden ayıramıyorum, ya mutfakta makineleri dövüyor ya klozete asılmış ya küvete zıplıyor. Kütüphaneye tırmanmak en büyük eğlencelerinden zaten. Yok ya şu çocuk güvenlikleri de biz de pek işe yaramıyor çekip çıkarıp çekmece, dolap karıştırmaya devam.

Fazla hareketli, aktif bir çocuk, inadı da inat.. Bakalım daha neler göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...