bir sürü haller içinde...

27 Eylül 2012 Perşembe

Ulaş'ın ilk tatilini

Bir şeyin içinde iken onun hakkında yazmayı fazla sevmiyorum. Bittikten sonra, her şey netleştikten, iyi-kötü ayrıştıktan sonra yazmak daha rahat geliyor.

İşin kötü tarafı fazla fotograf çekmek gibi de bir huyum yok.

Tabi bu "rapor" alışkanlığı, not almadığım konuları çok çabuk unutmama, sadece sonuca odaklanmama neden olabiliyor ama "alışkanlık" işte.

Neyse efem. Biz çekirdek bir aile olarak ilk tatilimizi bitirmiş bulunmaktayız, Ulaş Bey de dünyadaki ilk yazlıksı maceralarını.


Ege'nin buz gibi sularına kendisini sokmaktan korkmam nedeniyle denize yalnız ayakları erdi bu sene tosbağnın. Lakin yazlık hayatının temellerini öğrenmiş bulunmakta: çay bahçesinde oturup kahve/ice tea eşliğinde kitap okumak, çekirdek yemek, okey/tavla oynamak ve geyik yapmak.

Ulaş ilk tatilini fazla vukuat çıkarmadan bitirdi. Tabi anneanne/babaanne ve dedelere ettiği "naz"ları göz ardı edersek. Uyku daha doğrusu uyuma hep problem. Ama uyuduktan sonra anne baba kendisini bırakıp gece pazarlarında, barlarda, sahillerde fink atabildi :))




Babasından ayrı geçirdiği süreci daha sonra fazlası ile telafi etti ve anneye güneşlenerek kitap okuma, denize girme konularında izin vererek baba ile çene çaldı gündüzleri :))


Ağaçları, çiçekleri, böcekleri (birkaç sinek ısırığı ile geçiştirmek suretiyle), hayvanları, insanları tanıdı.





   Arkadaş edindi.







Kuytularda emmeyi, masalarda alt değiştirmeyi ve gün boyu arabasında uyumayı öğrendi.






Rüzgarı, soğuğu, sıcağı, güneşi, yağmuru gördü (sırada kar var).








     





       Salıncaklara alıştı. 


       Kalabalıklara alıştı.


      Açık havalara, gezmelere alıştı.


     Bol bol nazlandı, el bebek gül bebek-lendi.






Alışverişlere çıktı.








Velhasıl "tatil"in hakkını verdi.

Böylece; 3 ay kadar tatil yapmış olduk Ulaş'la. Ulaş genel olarak uyumlu ve sakin bir çocuktu. Biz de büyük oranda "çocuğu hayatına entegre et" felsefemi uygulayabildik. Eskisi kadar sık olmasa da gene de keyif aldığımız pek çok şeyi yapabildik.


Tatil bitti. Artık evdeyiz. Önder Ulaş ve ben.... Bundan sonrası İstanbul....

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık bir annenin kaleminden çok güzel üslupla yazılmış evlat hatırası...Ulaşıma gelecekte aydınlık ve başarılı bir ömür diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederiz havva:))

    YanıtlaSil

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...