bir sürü haller içinde...

11 Aralık 2019 Çarşamba

Ömür dediğin-saçmalamalar

İnsanın bir tane hayatı olması haksızlık değil mi?

Hayat koskocaman bir olasılıklar evreni ve biz her seferinde bir şeyi seçip onu yaşamak zorunda kalıyoruz.

Sabah kalkmayı seçiyoruz mesela ve uyuma olasılığını direk devre dışı bırakıyoruz. Bir kitabı seçiyoruz  ve bambaşka bir kapı açacak olanı, o an ihtiyacımız olanı göremiyoruz.

Ya da daha da vahimi bir hayat seçiyoruz, eğrisiyle doğrusuyla, yuvarlana tekerlene yürüyüp gidiyoruz içinde ve milyonlarca hayat alternafini tanımıyoruz bile.


Evlenmeyi seçiyoruz-bir adamla-, çocuk yapmayı seçiyoruz, bir şehri seçiyoruz, bir işi seçiyoruz, bir evi seçiyoruz... Bununla mutlu ya da mutsuz yaşıyoruz. Ama bekar ve 40 yaşındaki alternafimizi bilmiyoruz. Ya da başka bir şehirde/ülkede yaşayan, ya da o otobüse değil de başka bir otobüse binen.

Büyük ve küçük milyonlarca karar veriyoruz tek bir günümüzde. Ve  bildiğimiz bilmediğimiz o kadar fazlasını da dışarda bırakıyoruz ki.

İşte bundan haksızlık bence bir tanecik hayat.

Mesela bambaşka bir karar verseydik yirmi yaşımızda. Okulu bırakıp, başka bir ülkeye yerleşseydik. Ya da yirmi beşimizde biraz daha cesur olup kendi işimizi kursaydık... Yine aynı insan olur muyduk kırkımızda. Aynı vicdana ve ruha sahip olur muyduk? Daha fazla mutluluk, ün, para vs değil derdim. Sadece merak :)

Ben başka hayatları da merak ediyorum mesela.

Mesela İspanya'da yalnız yaşayan bir kadının yaşantısını ya da Fransa'da oğlu ile yaşayan bir Amerikalı'yı veya üç çocuğu, kocası ve köpeği ile ABD'de bir sahil kasabasında yaşayan bir ev kadınını..veya, veya, veya... Bambaşka insanların bambaşka hayatlarda yaşadıkları mutlulukları, üzüntüleri, kaygıları ve seçimleri...

Bundandır belki roman okumayı bu kadar sevmem , farklı ve alakasız blogları takip etmem, instagramda "keşfet" bölümünde bambaşka ülke insanlarına denk gelmem (algoritmalar?). Ne çok çeşit insan, ne çok farklı hayat, ne kadar değişik gündelik dertler var yeryüzü üzerinde..

Fakat ben artık şarkı söylemek istiyorum :?

Hamiş: Bu yazı bir reenkarnasyon düşüncesi değil. Belki biraz paralel evren :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...