bir sürü haller içinde...

8 Şubat 2017 Çarşamba

gıcık-ım

Ayyy evet ben gıcık bir insanım.. o kadar çok şeye ve o kadar sık gıcık olurum ki. Akşamları Önder'le birbirimze günümüzü anlatırken benim anlatımımin büyük bölümünü gicikliklarim oluşturur. 'metrobuste kızın biri...' 'yolda giderken adamın biri...' 'ayyy şurada şöyle bir şey...' Uzar gider bu.. gördüğüm, duyduğum, okuduğum, hissettiğim her şeye gıcık olma kapasitem var yani...
Hal böyleyken tabiki de bu annelik mevzularinda gıcık olduğum pek çok şey bulunmakta..

Geçen tv açık bir reklam var: ...anneler bilir.... sinir oldum. Çocuğun uykusu, beslenmesi, güvenliği annelerin tekelinde sanki. Sonra düşündüm, tüm bebek ürünleri reklamları böyle. Anneler bilir, anneler önemser, anneler uğraşır anneler anneler anneler... Babalar nerde? Reklamlarda kullanılan babalar ya araba kullanır, ya beceriksizlik yapar, ya da yaramazlık..? Sonra..
Bunun 2 yönlü sonuçları var aslında. 1.si anneler yönünden, çocuğu anneye zimmetle ve tüm bunları yap(a)mayan anneler suçluluk içinde kıvransın, her şeye yetmeye çalışan süper anne olmaya çabalasın, sitemleri, istekleri ya görmezden gelinsin ya  da çalışma o zaman gibi sığ çözümlerle 40 satır ve 40 katır arasında bırakılsın.
Babalar açısından sorunlar daha geç çıkıyor ortaya aslında. Boşanırken velayette kişisel ilişkide en bariz şekliyle ortaya çıkıyor.. en iyisini anne bilir i pompalandığında bunun gerçek olduğu sanılıyor anne bilir baba bir halttan anlamaz sonra avm babaları hafta sonu babaları bozulan ilişkiler vs vs vs.
Bilmeyenler için, çocuk biyolojik olarak bir kadın ve bir erkek olmak üzere 2 ebeveynden dünyaya gelir:) ve her ikisi de çocuğun ihtiyaçlarını karşılayacak beceriye sahiptir (tamam doğal olarak erkekler emziremez, ama kabul edelim emmeyen çocuk da ölmez) -kamu spotu: ilk 6ay sadece anne sütü:)- sanki çocuk sadece anneninmiş gibi yapmaktan vazgeçelim artık. En çok iş bölümü olan evlerde bile anne planlayıcı düzenleyici bilici olmasın babalar da bilsin öğrensin araştırsın.
Okuldan kendisine de email gelmesini istediğinde, veli toplantısına gittiğinde uzaylı muamelesi görmesin.
Bir de şu var


olimpik anneler. Neden? Çocuğun tüm yönlerden gelişimi annenin sorumluluğu çünkü baba yüzmeye götüremez, baba bilmez..
Bana sorarsanız şu dilin acilen terk edilmesi gerek. Çocuğuma kendim bakmak için işi bıraktım, babasi anlamaz, bilmez.. Tüm taraflara haksızlık anneye de babaya da çocuğa da..
 Anneler bilmez, öğrenir
Babalar da yapabilir;)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Teşekkürler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...